Tanks, mijnen en trail run.

Tanks en mijnen, wat heeft dat nou met trail run te maken? Je zou denken niks maar een van de dingen die trail runnen zo leuk maken is dat je op bijzondere plekken komt. Een van deze bijzondere plekken is bijvoorbeeld de oude vliegbasis in Soesterberg.

Deze vliegbasis is in 1911 opgericht en in 1913 is de vliegbasis overgenomen door het Nederlandse leger en is de vliegbasis in Soesterberg een militaire vliegbasis geworden. De basis was in gebruik t/m 2008. Hierna is het leger vertrokken maar hebben de gemeenten besloten de vliegbasis te behouden als natuurgebied en toeristische trekpleister.

Aangezien de vliegbasis open gesteld is voor publiek en midden in de natuur ligt is dit natuurlijk een top locatie om te gaan trail runnen. Maar dit is niet zonder gevaar. Mensen worden sterk aangeraden om op de paden te blijven. Er zijn namelijk mijnen geplaatst in het verleden en het risico bestaat dat deze nog niet opgeruimd zijn. Dus ten alle tijden op het pad blijven!

Gelukkig zijn er genoeg paden over de gehele basis en kun je goed kilometers maken. Ik zou hier niet heen gaan om een PR te lopen tijdens mijn training want je zult gegarandeerd stoppen om de coole dingen te bezichtigen. Zo zijn er niet alleen oude vliegtuigen maar zul je ook veel legervoertuigen tegenkomen zoals tanks of pantzerwagens.

Naast het materiaal zijn er ook een indrukwekkende stormbaan, bunkers en munitie opslagplaatsen. Je zult verbaasd zijn hoe groot en goed verstopt in de natuur deze opslagplaatsen zijn.

Deze plek is perfect voor een mooie zonnige zondagochtend of middag. Je kunt dan optimaal genieten van het landschap en de militaire basis terwijl je ook nog je gezondheid traint. Wat wil je nog meer? Vliegbasis Soesterberg is voor mij een echte aanrader: https://www.utrechtslandschap.nl/natuurgebieden/park-vliegbasis-soesterberg/park-vliegbasis-soesterberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *